Zeeuws-Vlaamse scheidsrechters pakken 3e plek

Terneuzen – Het is helaas niet altijd feest, in de afgelopen periode heeft onze ploeg veel gewonnen en dan komt natuurlijk een keer het moment dat je verliest. Op het eigen NK in de Vliegende Vaart wisten de Zeeuws-Vlaamse scheidsrechters een knappe 3e plek te veroveren.

Het toernooi werd geopend met een poulewedstrijd tegen Walcheren/Noord- en Zuid-Beveland, deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen. Op het nippertje, omdat onze ploeg een 3-0 voorsprong bijna uit handen gaf. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen onze vrienden van Alkmaar, in een spannend duel kwamen beide ploegen niet verder dan 1-1. Onze ploeg begon wel steeds beter te draaien en de 3e wedstrijd werd dan ook wat makkelijker dan de eerste twee wedstrijden, daarin werd het 6-0 tegen Drachten, waardoor wij als poulewinnaar door mochten naar de kruisfinales.

In de halve finale was Tilburg de geduchte tegenstander. De vorige wedstrijd tegen Tilburg werd met 2-2 gelijk gespeeld tijdens het gewonnen districtstoernooi, we wisten dan ook dat we aan de bak moesten. Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op 1-0 voorsprong. Echter door een onbekende reden trokken we uiteindelijk toch niet aan het langste eind en moesten we ditmaal onze meerdere erkennen, het werd uiteindelijk 5-2 voor Tilburg. Tilburg ging door naar de finale waardoor wij de “kleine finale” mochten spelen om de 3e en 4e plek. Omdat ook Alkmaar, als 2e in de poule, door mocht naar de halve finale, werd het afwachten wie de andere halve finale zou winnen. Uiteindelijk bleek Venlo hierin te sterk voor Alkmaar. Zo stonden wij wederom tegen Alkmaar, maar dit maal in de “kleine finale”.

De laatste wedstrijd was erg sportief en beide ploegen trakteerden het publiek op leuk voetbal en een aantal hele mooie doelpunten. Zeeuws-Vlaanderen scoorde het meeste voordat het laatste fluitsignaal klonk en werd dus 3e. In een spannende finale wist Venlo te winnen van een moegestreden Tilburg, waardoor Venlo, net als Zeeuws-Vlaanderen, naar het NK mag volgend jaar.