COVS Zeeuws-Vlaanderen wint districtstoernooi (verslag)

COVS Zeeuws-Vlaanderen wint districtstoernooi

COVS Zeeuws-Vlaanderen wint spannende districtstoernooi zaalvoetbal voor scheidsrechters

In sporthal De Wetering in Loon op Zand vond afgelopen zaterdag het districtstoernooi zaalvoetbal voor scheidsrechters plaats. In een halve competitie werd er gestreden om een ticket voor het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal voor scheidsrechters dat plaats zal vinden in 2019. Vijf zeges en een gelijkspel waren genoeg voor de Zeeuws-Vlaamse scheidsrechters om de overwinning binnen te slepen. COVS Zeeuws-Vlaanderen liet daarmee COVS Tilburg achter zich, een directe concurrent die ook tijdens het NK van 20 januari aanstaande in Terneuzen van de partij is.

Op 6 januari ging de Zeeuws-Vlaamse scheidsrechters equipe al vroeg op pad naar Loon op Zand om daar het, door COVS Tilburg prima georganiseerde, districtstoernooi zaalvoetbal te spelen. De ploeg, onder leiding van trainer Marten, ging op pad met Hans, Ricardo, Marco, John, Nieck, Floyd en Randy. Afwezigen vandaag waren Jordi (andere verplichtingen) en Stefan (ziek). Dit betekende dat Hans vandaag plaatsnam onder de lat.

In de eerste wedstrijd troffen we in COVS Eindhoven onze eerste tegenstander. De nuttige oefenwedstrijd tegen MeClean/Yara, voorafgaand aan het toernooi zorgde ervoor dat onze jongens al ietwat ingespeeld aan de aftrap verschenen. Dit resulteerde in goed combinatiespel en zo kon COVS Zeeuws-Vlaanderen via goals van Ricardo en Nieck (2x) uitlopen tot een 3-1 voorsprong. Na het nodige geluk en knap verdedigend- en keeperswerk kon voorkomen worden dat COVS Eindhoven dichterbij kwam en kon de 3-1 zege over de eindstreep getrokken worden.

Onze ploeg kon telkens genieten van een 30 minuten durende pauze tussen de wedstrijden. Na deze eerste pauze stond de wedstrijd tegen COVS Valkenswaard op het programma. Deze wedstrijd werd na een hattrick van Ricardo en twee goals van Nieck winnend afgesloten met 5-1.

De 3e wedstrijd van het toernooi speelde we tegen COVS de Langstraat. Voorafgaand aan deze wedstrijd zagen we dat de COVS de Langstraat met twee sterke spitsen speelden. Trainer Marten had voorspeld dat de winst voornamelijk achter deze spitsen te halen viel. Met de startsnelheid van Nieck werd de verdediging redelijk eenvoudig overlopen en kon de Zeeuws-Vlaamse ploeg aan het, naar het later bleek, belangrijke doelsaldo werken en werd er via een hattrick van Nieck, twee goals van Ricardo en zelfs een hattrick van Randy acht keer gescoord. COVS de Langstraat kon nog wel iets terugdoen en scoorde uiteindelijk twee keer. Uitslag: 8-2.

Na de eerste drie wedstrijden winnend afgesloten te hebben werd er stiekem al gekeken waar onze ploeg op de ranglijst terug te vinden was. Een blik op de ranglijst leerde ons dat COVS Tilburg ook al haar wedstrijden gewonnen had en hiermee onze geduchte concurrent was voor de toernooiwinst. In de 4e wedstrijd was COVS Tilburg gelijk onze tegenstander. In deze, voor de neutrale toeschouwer, leuke en spannende topper kwam COVS Tilburg na een tijdstraf van Ricardo (shirtje trekken) op de verdiende 1-0 voorsprong. Hierna nam onze ploeg meer risico, waardoor COVS Tilburg meer ruimte achterin kreeg en de 2-0 scoorde. Onze jongens toonde zich echter veerkrachtig en kwamen na een goede goal van Marco terug tot 2-1. Een scrimmage voor het Tilburgse doel in de dying seconds van de wedstrijd zorgde voor de gelijkmaker van Ricardo, die zelf geen idee had hoe de bal uiteindelijk in de goal terecht gekomen is. COVS Tilburg dacht aan een overtreding van de doelpuntenmaker, maar de scheidsrechter kende het doelpunt toe aan de Zeeuws-Vlamingen en zo nam onze ploeg het maximaal haalbare mee uit deze wedstrijd.

Met nog twee wedstrijden te gaan, tegen respectievelijk COVS Breda en COVS Den Bosch, stond onze ploeg gelijk in punten met COVS Tilburg en werd er na het nodige rekenwerk geconstateerd dat het verschil in doelsaldo één doelpunt in ons voordeel was. In de wedstrijd tegen COVS Breda liep onze ploeg door een hattrick van zowel Marco als Nieck uit tot 6-1. De tegengoal die onze ploeg kreeg werd in de sporthal door COVS Tilburg hartelijk ontvangen.
Met 13 minuten op de klok vond de scheidsrechter het genoeg geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. De volgende ploegen (COVS Tilburg en COVS Valkenswaard) maakten zich op voor de volgende wedstrijd. Echter na fel protest van de Zeeuws-Vlamingen werd besloten om de resterende 2 minuten uit te spelen en moesten de ploegen uit Zeeuws-Vlaanderen en Breda terug aan de aftrap verschijnen. In deze 2 minuten kreeg onze ploeg legio kansen, maar wist er geen meer te verzilveren.

Doordat COVS Tilburg met 5 doelpunten verschil won en nog één wedstrijd te spelen had kwam alles voor COVS Zeeuws-Vlaanderen aan op de laatste wedstrijd tegen COVS Den Bosch. In deze wedstrijd was onze ploeg erop gebrand om het doelsaldo flink op te krikken, omdat het doelsaldo verschil weer teruggebracht was naar +1. Dit resulteerde erin dat de ploeg er vanaf de eerste minuut vol bovenop klapte en al zeer snel met 3-0 voor stond. Na deze snelle 3-0 was COVS Den Bosch gebroken en konden we uitlopen tot een riante 10-0 overwinning! Deze overwinning werd niet zonder een letterlijke slag of stoot neergezet. Het fanatieke spel van onze ploeg zorgde bij de tegenstander voor de nodige irritatie en kleine opstootjes.

Na deze 10-0 overwinning was het wachten tot COVS Tilburg haar wedstrijd tegen COVS de Langstraat zou spelen. COVS Tilburg moest deze wedstrijd met minstens 11 goals verschil winnen om op gelijke hoogte te komen met ons. Tilburg sloot deze wedstrijd echter winnend af met 10-2, waardoor COVS Zeeuws-Vlaanderen met een doelsaldo verschil van 3 doelpunten het districtstoernooi zaalvoetbal Zuid 1 won! Uw razende reporter mocht na het laatste fluitsignaal de wisselbeker in ontvangst nemen en zal deze een jaar lang een mooi plekje geven in Terneuzen.

Wist u dat:
– Ons doelsaldo 34 was en dat van Tilburg 31 was?
– Nieck de helft van onze doelpunten voor rekening nam?
– Ricardo de enige kaart pakte van het toernooi?
– Een boek uitlezen van 460 pagina’s best lastig is tijdens zo’n toernooi?
– COVS Zeeuws-Vlaanderen nu verzekert is van een plek op het NK Zaalvoetbal in 2019?
– Het NK Zaalvoetbal 2018 georganiseerd wordt door COVS Zeeuws-Vlaanderen op 20 januari aanstaande in de Vliegende Vaart te Terneuzen?
– De toegang gratis is?